Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÁRTON NAPJA

2010.11.10

Márton  napja

Nagyböjt kezdete,  40  nap a téli NAP-fordulóig

A  Liba-Tor  jelentése

 

Márton napjára megforr az  új must. Márton, a Pannon katona-Szent, aki  köpönyegét  megosztotta a didergő koldussal…

Ám a szivhez szóló történeten túl az IDŐ  szakrális  jelentősége: 40 napos böjt  kezdete 21.-ig, a téli NAP-fordulóig. Hogyan  is lehetne egy  ilyen „sötét” időszakot  kibirni ? Másként, mint ÖNKÉNT VÁLLALT  REND  és  FEGYELEM, ÁLDOZAT és FELAJÁNLÁS  révén!  Enyészet havában  vagyunk, ami  bizony hordozza azt, ami…

A böjt igen NAGY  ERŐ-t ad, amely a 40. napra  hatalmassá  fokozódik! Nélküle éppen ellentétes állapotváltozást  észlelünk. A  helyes böjt  leirását  lásd a "Tanitások"  oldal  végén.

Nálunk, MAG-népeknél a TOR mindig VIDÁMSÁG, és KAPCSOLAT  az ÉG-gel ! Mondjuk  úgy, közös lakoma ÉG-i  testvéreinkkel. Alkalom a „komázásra” ! Velük...

De  miért  éppen LIBA? Mert  Egyptom, és Sumer  népe  a Libában ÉG-i ISTEN ANYÁNKAT  látta. Minden piramis SISAKKÖVÉN (zárókövén) ott  van (volt, mert  leszedték a „múzeológusok”) !

Mint minden ÉTELÁLDOZAT, az  „AZZÁ  VÁLUNK, amit megeszünk” felfogáson alapul. Pogány  hiedelem? Jó…legyen. ( szerintem semmivel sincs kevesebb  létjogosultsága, mint pl.a 11.11. jelentésnek, ami az évszám vonatkozásában amúgy is  sánta).

Úgysem a MÁGIA  a lényeg többé, hanem az ISTEN  TISZTELET, Anyánkhoz  szálló  jószivünk, - s a SZERETETBEN  megélt EGY-ség MAG-a!!!

 

Mi

EGY

ütt