Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZEPLŐTELEN FOGANTATÁS

2010.12.02
Most, 2010 álom hava 8.-a   is  NagyBoldogAsszony   napja, a KEDD Asszonya  napja, - nevezetesen SZEPLŐTELEN  FOGANTATÁS  ünnepe.     AnnA  méhében  látja meg magát, -mint TISZTA tükörben -  a TISZTA FÉNY, a fényen TÚLI FÉNY !

 
Az idős korában  fogant AnnA  ( 6o fölött  jár ) már lemondott arról, hogy áldást kap az ÚR-tól, pedig mindent megpróbált, még hitében is áttért egy időre - 7 év - a szidó  hitre. Ennél nagyobb áldozatot NŐ  nem hozhatott pártus-szkíta létére ! Örömében fel is ajánlja a gyermeket az ÚR-nak, a kor szokása szerint. Mária (Miriam), majd 4 éves korában vonul be a zárdába.

GábriÉL  ArkAngyal jelenti Neki is az örömhírt, amit persze el sem akart hinni..... Az a GábriÉL, aki a Fehér Testvériség 7 Angyala közül az egyik, és feladata a  mostani emberi civilizáció  felügyelete, segítése. MINDEN  NAP-herceg  TANÍTÓ-Mestere (Buda, Jézus, MahaMéd). Maga is élt földi testben, mintegy nyolcszáz évig egyhuzamban, majd több re-inkarnációban. Legaktívabban a Kr.u.IV.-VIII. században fejtett ki közvetlen tevékenységet. Érdekes, hogy a mai történetírás "vakfoltja" ez az időszak...- és persze a rabszolgatartó "VilágBirodalom", Róma bukásáé is....

Ezidő alatt a Pápaság nem jutott egyről kettőre, és Tibetben felállt egy többszálon futó, erős Budda tanítási rendszer, a tömegek komoly TAN-T-RA  képzésével.

 

Az Ő Ünneplésére ( Neki)   készitsünk MÉZ-es  süteményt. Aki ismeri a MÉZ  szakrális  szerepét, erejét, az  megérti MIÉRT  éppen  "mézes" süteményt.....

 

Karácsonyi mézeskalács

 

 

76 dkg lisztet, 34 dkg porcukrot, 2 evőkanál szódabikarbónát, kevéske őrölt fahéjat, 10 szem porrá tört szegfűszeget összekeverünk. Hozzáadunk 5 dkg margarint, 4 egész tojást, 4 evőkanál mézet és az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát kis pihentetés után 3 mm vastagra nyújtjuk. A süteményeket kiszaggatjuk. Megkenjük felvert tojással; kizsírozott és liszttel meghintett tepsiben, közepesen meleg sütőben világosbarnára sütjük.

 

Díszíteni lehet cukormázzal : 1 tojás fehérjéjét verjünk fel nagyon keményre, tegyünk hozzá 12 dkg porcukrot, és igen jól keverjük ki. ( legalább 20 –30 percig kell keverni!) Ha szálat húzunk belőle és már nem folyik szét, akkor az egészet töltsük bele egy hibátlan nylon zacskóba. A zacskó egyik sarkából nagyon picit, kb. 1 mm-nyit vágjunk le, és ezen keresztül a fehér cukormázzal lehet díszíteni. Estéről reggelig keményre szárad.

 

 

Lukacsos, ropogós héjú kenyér

 

A tészta elkészítéséhez ( a harmadik adagtól kezdve ) 2 perc szükséges, ez bőven belefér az esti rutinba.

 

Hozzávalók: 2,5 dl-es csésze a mérce. 3 csésze BL 80-as liszt (ez nagyon fontos!) * 1,5 csésze víz * kicsit kevesebb, mint fél tk. Szárított élesztő*1,5 tk. Só

 

1.     Öntsük a lisztet egy nagy tálba, keverjük hozzá a sót és az élesztőt, alaposan keverjük össze.

2.     Öntsük hozzá a vizet, nagyjából keverjük el ( 3-4 fordulat fakanállal), majd konyharuhával letakarva szobahőmérsékleten kelesszük minimum 12 órát (célszerű este elkészíteni). Az állaga nokedli tésztához hasonló legyen, Ne gyúrható tésztára számítsunk!

3.     12 óra múlva apró lukacsos, homogén, kovász szerű massza lesz belőle. Hajtogassuk át a tésztát a tálban, takarjuk le konyharuhával és minimum újabb 30 percig pihentesük.

4.     Közben melegítsük elő a sütőt 250 fokra, egy fedeles jénai edényt melegítsünk elő a sütőben.

5.     A fél óra elteltével szórjunk egy kis lisztet a forró tál aljára, majd helyezzük bele a tésztát az előmelegített tálba. Lefedve 30 percig süssük, majd fedő nélkül további 20 –25 percig.

 

 

Finom, ropogós kenyeret kapunk, ez az adag kb. fél kg-os kenyér lesz.

 

Jó étvágyat !