Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MAGYARORSZÁG FONTOS HELY

2010.08.03

A  Húsvét és Pünkösd   közötti időszakban  Európa  összes  Királyi  Háza  képviselve  volt azon a TITKOS  találkozón, amelyről a HIVATALOS  tájékoztatás  hallgatott...! A találkozónak  nem csak  budapesti  helyszinei  voltak, hanem az  ország területének  több helyszine  is  érintve  volt.

 

Kép

A maja "vének tanácsának" vezetője, a MAgYA  FŐTÁLTOS három napot tölt Budapesten.....
 Wakatel Utiw, azaz Nomád Farkas, a világ legjelentősebb maja vezetője. Jelenleg Ő a maja őslakosok nagykövete és a "vének tanácsának" feje. Emellett a "dzsungel hangjának" is nevezett férfi a Maja naptár naptárnoka.

Kép

Don Alejandro Cirilo Perez Oxlaj, maja nevén Vándorló Farkas a maja "vének tanácsának" vezetője, a maja őslakosok nagykövete és a tizenharmadik generációs Quiche maja spirituális vezetője.

 

Wakatel Utiw, azaz Vándorló Farkas, a világ egyik legjelentősebb maja vezetője. Ő a maja őslakosok nagykövete és a "vének tanácsának" vezetője. A "dzsungel hangja", a guatemalai Nemzeti Maja Vének Tanácsának vezetője, a Maja naptár naptárnoka, tizenharmadik generációs Quiche maja spirituális vezető, alapítója és Nagy Öregje az Amerikai Vének és Spirituális Vezetők Kontinentális Tanácsának. Mindezek mellett a guatemalai kormány különleges nagykövete is.

 A maja nemzet nem egy politikailag elismert és egyesített csoport, szétszóródva élnek Közép-Amerikában. Körülbelül tízmillió maja van Guatemalában, Mexikó déli részén, Hondurasban, Belize-en, El Salvadorban. Azután kezdtek politikai szinten is komolyabban foglalkozni a majákkal, amikor 2008. novemberében Guatemalában elnökké választották Alvaro Colomot, aki Vándorló Farkas tanítványa. Ezzel a maja nép megfelelő reprezentációt kapott ebben az országban.

 Vándorló Farkast a kilencvenes évek elején választotta a tanács vezetővé, és azóta gyakran utazik a világban, hogy különböző vallási vezetőkkel találkozzon. Mint üzenetvivő, a maja nagy öreg előadásokat is tart.

 A maja jövendölés szerint 2012. december 22-én vége egy csillagászati ciklusnak, ami sokak szerint a Földön katasztrófákhoz vezet.Vándorló Farkas megosztja velünk az eredeti bölcsességet és bepillantást enged ebbe az izgalmas időszakba.

 

A  Dalai Láma Őszentsége  Magyarországra  látogat, előre  láthatólag  Kisasszony hava  11-19. között Többek  között  programjában szerepel a Badacsony hegy STUPÁVÁ  szentelése is...

Kép

Tenzin Gyatso, a XIV. Dalai Láma 1935. július 6-án született egy földműves család gyermekeként egy Takcer nevű tibeti faluban. Szülei Lhamo Dhondupnak nevezték el. Két éves korában jóslatok alapján a Dalai Láma tizennegyedik reinkarnációjaként azonosították és Lhaszába vitték.

 

1940. február 22-én, öt és fél éves korában a Dalai Lámát formálisan megkoronázták, ekkor vette fel a Tenzin Gyatso nevet. Tanulmányait hat évesen kezdte meg. Tantárgyai közé tartozott a dialektika, a tibeti kultúra és művészet, nyelvtan, nyelvészet, orvostudomány, és a legfontosabb tantárgy, a buddhista filozófia is.

1950-ben a kínai hadsereg megszállta Tibetet. Egy évvel később a Dalai Láma tizenhat éves lett, és miközben az ország helyzete egyre reménytelenebbé vált, teljes politikai felelősséget vállalt magára hazája érdekében. 1954-ben Pekingbe utazott, hogy egyezségre jusson Mao Ce- tunggal, és más kínai vezetőkkel, köztük Csou En-lájjal, és Teng Hsziao-pinggel. 1956-ban Buddha Nirvánába jutásának 2500. évfordulóján Indiába utazott. Több közeli tanácsadója is arra kérte, hogy maradjon Indiában és ne térjen vissza Tibetbe, de ő úgy döntött, visszautazik Lhaszába, hogy folytassa a kínai megszálló erőkkel történő békés együttélésre irányuló erőfeszítéseit.


MENEKÜLÉS A SZÁMŰZETÉSBE

Kína Kelet-Tibetben bevezetett kegyetlen intézkedései Őszentsége békés megoldást célzó terveit keresztülhúzták. A kínai megszállók a tibeti nép 1959. márciusában kirobbant felkelését vérbe fojtották. 1959-ben és 1960-ban mintegy kilencvenezer tibeti vesztette életét. Az események alakulását látva a Dalai Láma, és több tízezer tibeti a Himalája hegyein keresztül kénytelen volt Indiába menekülni. A tibetiek azóta minden évben megemlékeznek az 1959-es esztendő áldozatairól. 1960 óta a Dalai Láma az észak-indiai Dharamszalában él, abban a városban, amely egyben a tibeti száműzetésben lévő kormány székhelye is. Az emigráció első éveiben arra kérte az ENSZ-t, hogy találjon megoldást a tibetiek kétségbeejtő helyzetére. 1959-ben, 1961-ben és 1965-ben az ENSZ határozatot adott ki, melyben felszólította Kínát, hogy tartsa tiszteletben a tibetiek emberi jogait, és önrendelkezéshez való jogukat.

A száműzetésben a Dalai Láma és az emigráns kormány elkötelezett politikát folytatott a tibeti nép és kultúrájának megóvása érdekében. A száműzetésben lévő kormány gondoskodik a menekültekről, támogatja a gazdaság fejlődését, az évek során felépített iskolahálózatot és egyetemeket. Az elmúlt hat évtized során Közel kétszáz kolostort alapítottak. 1963-ban a Dalai Láma bemutatta a jövő Tibetjének tervezett alkotmányát. A Dalai Láma kezdetektől fogva a tibeti társadalom demokratikus átalakításának buzgó híve volt. A tibeti menekült közösség jólétéért tett erőfeszítései mellett fáradhatatlanul igyekezett lépéseket tenni a tibeti helyzet megoldásának érdekében is.