Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Naptemplom

2011.11.22

 

A Tündérkert közepén egy elhordhatatlan beton-alappal kezdődött. Mit csináljunk vele? Tegyünk rá tetőt, és jó lesz tűző nap és eső ellen. A „véletlen” a Makovecz Építész Stúdióba vezetett, ott is a tanítványhoz,Heil Tiborhoz.

Amikor elmondtam, mi járatban vagyok, előhúzott az asztalfiából egy rajzot, és elém tette. Egy templom rajza volt. Meghökkentem. Oly gyönyörű forma tárult elém, hogy azonnal éreztem, itt nincs mit tenni, ezt kell megvalósítani. Természetesen harangtorony nélkül. Végül is nem „templomot” készültem építeni. Akadt is rögtön Erdély-ből vállalkozó. 7 székely asztalos-ács kezdte meg a munkát. Reggel 6-kor felberreget a fűrész, és este 7-kor befejezték aznapra. 4o nap alatt elkészült. Amikor elkészült, jó székely testvéreim levették a sapkájukat, és megilletődve kérdezték, most hogyan tovább? Szemükből láttam: mégiscsak TEMPLOM épült!

Kép Nagyon megijedtem. Azonnal rohangálni kezdtem széles –e Hazában, jöjjön, aki csak tud, érti az „ilyet”, és csinálja. Mindenki jóindulatúan mosolygott, és visszautasított. Magam maradtam....

Az az EMBER, aki akkor a legnagyobb élő MAGYAR volt, Badiny Jós Ferenc szerelmetes bátyám-uram látta először. Bejött, megcsodálta Szörényi Leventével együtt, és csak annyit mondott halkan: „Ég óvjon utadon!” ... és egy keresztet rajzolt a homlokomra. Keze fejemen nyugodott, s halkan egy imát mondott NagyBoldogAsszonyunk-hoz.

Attól kezdve sorsom és utam a NapHáz-éval együtt mozgott. Szolgálat. Beletanultam, ahogy a mindennapi Élet tanított. Egyre beljebb, és beljebb kerülhettem önmagamba, ami kívül egyre feljebb és feljebb vitt. Tanulni kezdtem a Templomot. Megértettem szimbólumait, működését, és azt, hogy mit tud! Nagy volt a meglepetésem, amikor megtudtam, Szent Korona Őfelsége arányait hordozza: 21 (3x7!) x 8 x 9.

Kép A két „Élet Fa” a szerkezet elején és végén energia-oszlopokat működtetett. Ezt mérték, érezték, sőt ! 3 év alatt a „női” energia-oszlopban levő 25 cm-es fenyő gerenda megcsavarodott balra 2o fokot, a „Krisztusi” energia-oszlopban levő ugyan olyan gerenda pedig jobbra 2o fokot. Aki nem hitte, az láthatta....

Három év mindennapi (!) szolgálat után rá kellett döbbennem, hogy a magyarok egyetlen ŐSI NAPTEMPLOMA ÁLL itt újra!

Az Emberek pedig úgy reagáltak rá, ahogy tőlük tellett. Saját kezemmel kellett elbontani, és raktárba helyezni, ahol máig várja, hogy újjászülethessen. Valahol. Ahol azonban FELTÁMADVA újra működni fog, ott azt egész Szent Korona Országa érezni fogja! Alázattal, HIT-tel, és Bizalommal gyakorlom a Türelmet, és várom a Feltámadást.